میکرونیدلینگ چیست

تکنیک میکرونیدلینگ

زیبایی همواره مورد توجه انسان‌ها بوده است، به طوری که همه ما دوست داریم بیش از پیش زیبا باشیم و کمتر کسی دوست دارد حس کند که پیر شده است.

به عبارت دیگر، همه‌ی ما و مخصوصاً خانم‌ها دوست داریم همیشه زیبا و جوان باشیم و زیبایی جزیی از وجودمان است. در حال حاضر و با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی انواع روش‌های زیباسازی و جوانسازی پوست صورت یا بدن ابداع شده است.

یکی از این روش‌ها که بازخورد بسیار زیادی داشته است، تکنیک میکرونیدلینگ است. میکرونیدلینگ تکنیکی جدید و عالی برای جوانسازی دائمی و ماندگار پوست است. در این مقاله مفید به طور کامل متوجه می‌شویم که میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ چیست؟

تاریخچه جوانسازی پوست صورت را در مصر باستان و استفاده از ماس‌کهای خراش دهنده (ابریژن) حاوی پودر مرمر می‌توان یافت.

اولین کسانی که متوجه مزایای فوق‌العاده نیدلینگ پوست شدند، دکتر اورنتریک و همکارانش در سال ۱۹۹۵ بودند. اصطلاح Subcision را آن‌ها معرفی کردند.

دکتر آندره کامیراند و همکارانش در مقاله ایدر سال ۱۹۹۷ با معرفی نیدل ابریشن پیشرفته گام مهم بعدی در باب نیدلینگ پوست را برداشتند. وی به روش Tattoing و با رنگ‌دانه همرنگ پوست نسبت به ترمیم اسکار هیپوکروم صورت اقدام نمود. پس از یک تا دو سال، آن‌ها متوجه شدند با اینکه رنگ‌دانه مصنوعی کاملاً محو شده بود، جای آن ملانین طبیعی جایگزین شده و همچنین بافت، ظاهر و رنگ اسکار بسیار بهبود یافته بود.

به دنبال کشف دکتر کامیراند، دکتر دس فرناندس یک استامپ نیدلینگ برای تحریک کلاژن معرفی کرد. بعدها وی غلتکی (رولر) با ۷۰ سوزن طراحی کرد که استفاده از آن راحت‌تر بود.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی دستگاه‌های پیشرفته و حرفه‌ای میکرونیدلینگ جهت استفاده پزشکان در امر جوان‌سازی پوست تولید شده است. به‌صورت کلی می‌توان گفت اسکین نیدلینگ که تحت عنوان میکرونیدلینگ یا روش تزریق کلاژن نیز شناخته می‌شود، یک روش غیرجراحی و کم تهاجم است که با ابزار میکرونیدل آسیب کنترل‌شده‌ای به پوست فرد وارد می‌کند.

درمارولر ابزار مدادی شکلی که در قسمت انتهایی به یک غلتک مجهز شده استفاده می‌گردد که دارای سوزنهای بسیار ظریفی است. با غلتاندن ابزار بر روی صورت، سوزن‌ها وارد پوست شده و زخم یا اصطلاحاً یک کانال بسیار ریز بر روی پوست ایجاد می‌کند. این زخم کنترل‌شده و محدود، بدن فرد را وادار می‌نماید در جهت ترمیم این آسیب، عکس‌العمل نشان دهد و  کلاژن و الاستین تولید کند. در نتیجه پوست ضخیم‌تر شده و این فرآیند منجر به کاهش ضایعات پوستی و جوان‌سازی پوست می‌گردد، به‌نحوی‌که پوست فرد بافتی لطیف‌تر و مرطوب‌تر خواهد داشت.

ابزارهای بسیار متعددی برای اعمال روش میکرونیدلینگ موجود است که هر یک از مواد متفاوتی ساخته‌ شده است. برای مثال؛ ابزارهای سیلیکونی، شیشه‌ای، فلزی و پلیمری.

گفته می‌شود نیدلینگ حرفه‌ای  پوست یکی از سریع‌ترین فرآیندهای درمانی پوست است و این روش برخلاف داروهای شیمیایی و یا لیزر درمانی، آسیب حداقلی به پوست وارد می‌کند.

در میکرونیدلینگ چه اتفاقی می افتد؟

طی فرآیند میکرونیدلینگ، با استفاده از سوزن‌های بسیار ریز، میلیون‌ها میکروکانال در اپیدرم و درم ایجاد می‌گردد. واردکردن سوزن‌ها به داخل پوست، باعث افزایش انتشار فاکتورهای رشد از فیبروبلاست ها، پلاکت‌های خونی و بهبود عملکرد فاکتورهای رشد alpha و Beta می‌گردد. این فرآیند منجر به افزایش تولید کلاژن و الاستین توسط فیبروبلاست‌ها می‌شود. کراتینوسیت‌ها نیز به محل نیدلینگ در اپیدرم منتقل‌ شده و در آنجا تکثیر می‌شوند و در نتیجه باعث افزایش ضخامت اپیدرم می‌گردند. (رشته‌های کلاژن و الاستین در واقع رشته‌های پروتئینی هستند که وظیفه استحکام و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست را به عهده داشته و عامل اصلی در جوانسازی پوست به شمار می‌آیند).

در این روش نفوذ سوزن به داخل پوست می‌بایست به حدی باشد که خونریزی‌های ظریف داخل پوستی ایجاد گردد (pin point bleeding). در میکرونیدلینگ اپیدرم سوراخ می‌شود اما تخریب نمی‌شود، بنابراین اپی تلیال در مدت‌ زمان کوتاهی بازسازی‌ شده و در نتیجه دوران نقاهت پس از درمان بسیار کوتاه خواهد بود.

سوراخ‌های ایجاد شده بسیار ریز هستند و با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شوند و ظرف چند ساعت بسته شده و مختصر قرمزی و تورم که بعد از میکرونیدلینگ روش نوین در جوانی پوست ایجاد می‌شود چند روز بعد محو شده و هیچگونه علامتی در موضع باقی نمی‌ماند. مدت زمان هر جلسه حدود ۶۰ دقیقه است که ۴۵ دقیقه برای بی حسی  و حدود ۱۵ دقیقه درمان با درماپن زمان می‌برد.

میکرونیدلینگ از سایر روش‌های تهاجمی از قبیل لیزر فراکشنال و لایه برداری شیمیایی (پیلینگ) مؤثرتر گزارش شده است به دلیل اینکه عمق نفوذ و تأثیر لیزر در حد لایه سطحی اپیدرم بوده (حداکثر ۶۲٫۵ میکرومتر) و در صورت نفوذ به لایه درم ایجاد اسکار و هیپوپیگمنتاسیون می‌نماید و این در حالی است که در میکرونیدلینگ عمق نفوذ سوزن‌ها به لایه درم می‌باشد (تا ۲۰۰۰ میکرومتر) و روند کلاژن سازی و بازسازی پوست با افزایش جریان خون موضعی در این لایه عمقی تحریک می‌شود.

جوانسازی پوست با میکرونیدلینگ

 کاربردهای میکرونیدلینگ چیست؟

  • درمان چین و چروک های ریز و سطحی
  • درمان انواع اسکار (جای جوش و جای زخم)
  • درمان منافذ باز پوست
  • درمان آسیب های ناشی از آفتاب
  • رفع انواع لک (hyperpigmentation)
  • درمان ترک های پوستی یا استریا (stretch marks)

عوارض احتمالی میکرونیدلینگ چیست؟

این روش بسیار ایمن است و تا کنون عارضه جدی ناشی از آن گزارش نشده است. اما کار با میکرونیدل با مشکلاتی همراه است. بیشترین مشکل عدم اطمینان از یکدست بودن کار است. به این معنی که مشخص نیست، موضع به طور یکسان نیدلینگ شده است. زیرا در حرکت غلطک (رفت و برگشتی) همواره نقاط خاصی نیدلینگ می شوند و فواصل بین آن ها نیدلینگ نمی شوند. در این صورت تا حدی موفقیت درمان تحت تأثیر قرار می گیرد.

مشکل بعد آن است که در همه نقاط صورت نمی توان از غلطک استفاده کرد. نواحی پلک پایین و کنار بینی و در برخی موارد بالای لب بالا از نقاطی است که به خوبی میکرونیدلینگ نمی‌شوند و اتفاقاً مناطق فوق از مناطق پر مشکل صورت هستند. عدم امکان تنظیم عمق نفوذ به دلخواه از دیگر مشکلات درمارولر است. به طور مثال با درمارولر شماره  ۰٫۵ نمی توان در جای خاصی که نیاز به ایجاد نفوذ بیشتر است مثلاً عمق ۱ mm ایجاد نمود. در ضمن حین حرکت غلطک سوزن ها به طور عمودی در پوست وارد و یا از پوست خارج نمی شوند، این حرکت دورانی باعث آسیب غیر ضروری در پوست می گردد. برای رفع این مشکلات پیشنهاد می‌کنیم از دستگاه میکرونیدلینگ دکتر پن استفاده نمایید.

عوارض میکرونیدلینگ

چه افرادی نباید میکرونیدلینگ انجام دهند؟

  • افرادی که زخم، بریدگی یا خراشیدگی‌های باز روی پوست‌شان دارند.
  • کسانی که طی یک سال گذشته، پوست‌شان تحت پرتو درمانی و اشعه‌ درمانی قرار گرفته‌ است.
  • کسانی که در ناحیه موردنظر، هرگونه عفونت پوستی، جوش یا تبخال دارند.
  • خانم‌هایی که دوران بارداری و شیردهی را می‌گذرانند.
  • کسانی که سابقه‌ی بروز کلوئید (در محل عارضه گوشت اضافه می‌آورند) دارند یا زخم‌هایشان خیلی دیر التیام پیدا می‌کند.
  • افراد مبتلا به عفونت پوستی، بیماری‌های پوستی و هرپس سیمپلکس.
  • افرادی که در طول سه ماه گذشته، تحت درمان با داروی اکوتان (ایزوترتینوین) بوده‌اند.
  • بیماران هموفیلی و کسانی که از آسپرین و داروهای ضدانعقاد خون استفاده می‌کنند.

 

توجه: برای دیدن آموزش رایگان میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ در خانه و سالن کافی است روی لینک کلیک نمایید.

 

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Main Menu