درمان ریزش مو با مزوتراپی

مزوتراپی مو

در این مقاله به درمان ریزش مو با مزوتراپی پرداخته‌ایم. بسیاری از افراد از مشکل ریزش مو رنج می‌برند. ریزش مو از جمله اختلالاتی است که طیف وسیعی از علل و عوامل در آن نقش دارند. برخی بیماری‌های سیستماتیک می‌توانند باعث شروع ریزش مو در فرد شوند، در دوران بارداری و شیردهی نیز ریزش مو افزایش یافته و باعث کم‌پشت شدن موها می‌شود، بعد از انجام اعمال جراحی، به دنبال استرسهای روانی و جسمی و عدم رعایت موارد بهداشتی مربوط به مو نیز ریزش مو به طور شایع دیده می‌شود.

ریزش مو می‌تواند عارضه جانبی مصرف تعدادی از داروها باشد. برخی بیماری‌های روانی با کندن موها و مژه‌ها توسط خود فرد همراه هستند که منجر به ریزش مو و طاسی می‌شوند. نامناسب بودن وضعیت اجتماعی و روانی نیز می‌تواند با ایجاد ریزش مو همراه باشد. همچنین اختلالات هورمونی، کمبود مواد مغذی و کاهش گردش خون در پوست سر از جمله عللی هستند که می‌توانند باعث ایجاد ریزش مو شوند.

درمان ریزش مو با مزوتراپی

ریزش مو، مشکلی است که هم مردان و هم زنان را درگیر می‌کند، اگرچه شدت و الگوی ریزش مو در دو جنس متفاوت است. مردان معمولاً استعداد بیشتری برای طاسی دارند. اگر برای درمان ریزش موی خود به پزشک مراجعه کرده باشید خواهید دید که معمولاً دو داروی اصلی فیناستراید و ماینوکسیدیل موضعی برای شما تجویز می‌شود و به شما توصیه می‌کنند که از رژیم غذایی سالم استفاده کرده و تا حد امکان از استرسهای روانی دوری‌کنید.

اصلی‌ترین کاربرد مزوتراپی مو نیز درمان ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه می‌باشد. در واقع، درمان ریزش مو با مزوتراپی نوعی درمان مکمل و پشتیبان برای داروهای شیمیایی برطرف کننده ریزش مو می‌باشد و معمولاً توسط کسانی درخواست می‌شود که همزمان از داروهای تجویز شده توسط پزشک برای ریزش مو استفاده می‌کنند و می‌خواهند نتایج بهتری دریافت کنند.

با این حال، ریزش مو و درمان با مزوتراپی به تنهایی نیز قابل انجام بوده و باعث بهبود کیفیت مو می‌شود. ریزش مو و درمان با مزوتراپی بستگی به شرایط هر مراجعه‌کننده و پروسه درمانی وی دارد ولی به صورت کلی تعداد جلسات مزوتراپی بین ۸ تا ۱۵ جلسه متغیر است.

مزوتراپی چیست

درمان‌های تزریقی با حداقل تهاجم را مزوتراپی می‌گویند که در حیطه وسیعی از اختلالات کاربرد دارند. در این روش، ترکیبی از مواد مختلف از جمله پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، هورمون‌ها، فاکتورهای رشد، داروها، عصاره‌های گیاهی و سایر موارد معدنی و مغذی با استفاده از سوزن‌های بسیار کوچکی به درون پوست فرد تزریق شده و باعث خون‌رسانی بهتر به محل موردنظر و بهبود تغذیه و گردش خون آن می‌شود.

نکته قابل توجه آن است که می‌توان میزان پروتئین‌ها، نوکلئیک اسید، ویتامین‌ها، داروها و سایر ترکیباتی که می‌خواهیم تزریق کنیم را بر اساس وضعیت بیمار و نیاز وی تغییر داده و تنظیم کنیم.

درمان ریزش مو با مزوتراپی

تعریف کلمه مزوتراپی

کلمه مزوتراپی از دو بخش تشکیل شده است: مزو (میانی) و تراپی (درمان). در دوران جنینی، بدن جنین از سه لایه اصلی به نام‌های اکتودرم، مزودرم و اندودرم تشکیل شده است که هر کدام از این لایه‌ها در طی تکامل جنین، ارگانها و بخش‌های مختلف بدن را می‌سازند.

درم (لایه میانی پوست) از لایه مزودرم منشا می‌گیرد، بنابراین منظور از مزوتراپی، تزریق مواد مغذی به لایه میانی پوست (درم) با هدف درمان اختلال ایجاد شده می‌باشد.

کاربردهای مزوتراپی

کوکتل مزو مو

با توجه به نوع داروها و ترکیبات استفاده شده در کوکتل مزوتراپی برای تزریق در لایه درم پوست فرد، مزوتراپی می‌تواند در حیطه‌های مختلفی کاربرد پیدا کند، از جمله؛

  • افرادی که دچار سلولیت در نواحی مختلف پوست خود شده‌اند.
  • کسانی که می‌خواهند از شر چربی‌های موضعی خود خلاص شوند (درمان چربی پلک و لیپوم).
  • افرادی که به دنبال درمان ریزش موی خود هستند.
  • برای جوان‌سازی پوست و برطرف کردن چین و چروک‌های آن.
  • کسانی که از لکهای پوستی رنج می‌برند.
  • افرادی که قصد دارند اسکار زخم خود را از بین ببرند.

چرا برای درمان ریزش مو با مزوتراپی ترکیبات را به لایه درم پوست تزریق می‌کنیم

همان طور که می‌دانید، پوست بدن انسان از سه لایه تشکیل شده است: اپیدرم (لایه سطحی)، درم (لایه میانی)، هیپودرم (لایه عمقی). اپیدرم لایه سطحی پوست است که روی آن را سلولهای شاخی شده و مرده پوشانده‌اند.

سلولهای لایه اپیدرم از قدرت تقسیم بالایی برخوردار هستند چرا که می‌بایست جایگزین سلولهای مرده‌ای شوند که در طی گذر زمان از سطح پوست ما می‌ریزند.

درم که لایه میانی پوست است، بافتی همبندی است که حاوی ضمائم و ساختارهای متعدد پوست است، از جمله فولیکول‌های مو که مسئول رشد و حفاظت و تغذیه ساقه مو هستند در این لایه قرار دارند. در این لایه همچنین عروق فراوانی وجود دارد که مسئول خونرسانی و تغذیه درم و اپیدرم هستند.

غدد سباسه و غدد عرق از جمله ضمایم دیگری هستند که در لایه درم حضور دارند. به علت وجود فولیکول‌های مو و مویرگ‌های فراوان و سایر ضمایم پوستی در لایه درم، ترکیبات مورد نظر را به این لایه تزریق می‌کنند تا این ترکیبات ترمیم کننده به طور مستقیم به فولیکول‌های مو رسیده و اثر بیشتری را اعمال کنند.

چه افرادی برای درمان ریزش مو با مزوتراپی مناسب هستند

  1. آلوپشی آندروژنی: نوعی از ریزش مو می‌باشد که ناشی از اختلال در هورمون‌های آندروژنی از جمله تستسترون می‌باشد. افرادی که از ریزش موی آندروژنی رنج می‌برند، می‌توانند به شکل مؤثری از ریزش مو و درمان با مزوتراپی بهره ببرند.
  2. ریزش مو از نوع تلوژن افلوویوم و ریزش مو ناشی از استرسهای روانی و جسمی: به عنوان مثال ریزش مو پس از دوران بارداری، نوعی از ریزش موی تلوژن افلوویوم است که به خوبی به درمان با مزوتراپی پاسخ می‌دهد. انواع استرسهای روانی و حتی استرسهای فیزیکی از جمله جراحی‌ها می‌توانند باعث ریزش موی فرد شوند که این نوع ریزش مو نیز به طور موثری به درمان با مزوتراپی پاسخ می‌دهد.
  3. ریزش موی شما ناشی از آسیب ساقه مو: مزوتراپی مو باعث تحریک رشد موها شده و به حفظ سلامت و بهبود تغذیه فولیکول‌های مو کمک می‌کند.
  4. ریزش موی سکه‌ای: به صورت ریزش مو در نقاطی از سر و ریش بروز می‌کند.

Main Menu